logotype

Εθελοντική Αιμοδοσία Δευτέρα 24 Μαίου 2021

Άρθρα Νέων
Σας καλούμε στην τριακοστή δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία του έτους.
Τη Δευτέρα 24 Μαίου 2021 από τις 9πμ έως τις 13:30μμ.
Σας περιμένουμε να αιμοδοτήσετε με ασφάλεια και άνεση.
Βάζουμε τη μασκούλα μας δε συμπληρώνουμε πλέον κανένα έντυπο... και μετακινούμαστε στο συγκεκριμένο χώρο...
Με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
 
Όσοι έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια της Pfizer και της Johnson μπορούν να εμβολιαστούν επτά ημέρες μετά από οποιαδήποτε δόση εάν δεν έχουν κάποια συμπτώματα.
Όσοι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Astrazeneca μπορούν να εμβολιαστούν είκοσι οκτώ ημέρες μετά από οποιαδήποτε δόση εάν δεν έχουν κάποια συμπτώματα.
Σας περιμένουμε...
 
 

Επείγουσα έκκληση του νοσοκομείου Ξάνθης για αίμα Ομάδας Α θετικό

Άρθρα Νέων
Μονάδες αίματος της Ομάδας Α+ ζητά το νοσοκομείο Ξάνθης και καλεί εθελοντές και μη που είναι και αισθάνονται υγιείς να καλύψουν αυτό το σημαντικό κενό. Να σημειωθεί ότι αιμοδοσία στο Νοσοκομείο γίνεται καθημερινά, ενώ κάθε Δευτέρα και το απόγευμα από τις 5:30-7:30, για όσους επιθυμούν να αιμοδοτήσουν στο Νοσηλευτικό μας ίδρυμα.
Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε και τις Δευτέρες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αγάπη». Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παπαχρόνης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του δημοτικού ραδιοφώνου η αιμοδοσία της Δευτέρας πραγματοποιείται κανονικά και μέχρι και τις 13:30 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, γι’ αυτόν τον σκοπό.
Πάντως, όπως τόνισε, ήδη από την Παρασκευή έχει ξεκινήσει η συλλογή αίματος της συγκεκριμένης Ομάδας, η οποία, όπως πρόσθεσε, παρουσιάζει έλλειψη σε όλη την Ελλάδα.
Ο ίδιος, αναφερόμενος στους εθελοντές και μη, που επιθυμούν και μπορούν να αιμοδοτούν κι έχουν εμβολιαστεί ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πλέον δεν απαιτείται η δεύτερη δόση του εμβολίου, για να επανέλθουν στην εθελοντική δράση.
«Όπως τόνισε η διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Παπανικολάου κ. Γκανίδου, οι αιμοδότες που έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και δεν έχουν παρενέργειες μπορούν να αιμοδοτούν, μετά από διάστημα δύο ή τριών ημερών»…
Αυτοέλεγχος με το… αζημίωτο
Παρέμβαση πάντως έκανε και στο θέμα της επιβάρυνσης των επαγγελματιών με το ένα από τα δύο υποχρεωτικά τεστ των εργαζομένων των επιχειρήσεων, καλώντας τους να κάνουν υπομονή.
«Εμείς στα γηροκομεία, από πέρσι εκτός από το διάστημα Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου, με δικά μας έξοδα κάναμε και rapid test και μοριακούς ελέγχους. Να θυμίσω ότι ο μοριακός έλεγχος κόστιζε 130 ευρώ και το κράτος δεν κάλυψε το κόστος ή μέρος αυτού», τόνισε. Ταυτόχρονα σημείωσε, περιγράφοντας την… αργοκίνητη κρατική μηχανή, ότι μετά από 15 μήνες ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο θα παράσχει προμήθεια μασκών και γαντιών…
Και πρότεινε στους επαγγελματίες αυτό που κάνουν και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι υποχρεούνται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο αλλά δεν είναι εύκολο να προμηθευτούν τα τεστ. «Πηγαίνουμε, εδώ και δύο εβδομάδες και κάνουμε ράπιντ τεστ στους ελέγχους που διενεργούνται στην Ξάνθη, από τον δήμο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και δηλώνουμε το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα ως δημόσιοι υπάλληλοι», επισήμανε.
 

Στέγη Προσφοράς & Αγάπης

Άρθρα Νέων
Περήφανοι για τα "κορίτσια" μας. Περήφανοι για την φιλανθρωπική επιτροπή "Γυναίκες της Αγάπης" του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης "Η ΑΓΑΠΗ".
Είμαστε στη ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στην οδό Κουγιουμτζόγλου 24 ( Ξάνθη ), στεγάζεται η
"Στέγη Προσφοράς και Αγάπης".
Κόντρα στις δυσκολίες της εποχής μας, βλέποντας τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας, δημιουργήσαμε και διαμορφώσαμε, με πολύ δουλειά και με πολύ αγάπη, αυτόν τον χώρο για την συγκέντρωση αγαθών και τροφίμων που μας προσφέρουν οι συμπολίτες μας, όπου διανέμονται σε μηνιαία βάση σε 70 οικογένειες οφελουμένων μας (250 συνανθρώπων μας).
Για αυτό μας το εγχείρημα αφορμή ήταν η ανάγκη και η επιθυμία μας να αγκαλιάσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν μόνοι τους στα προς το ζην.
Ευχαριστούμε από καρδιάς την εταιρία Smirdex S.A. Coated Abrasives Industry (οικογένεια Τοπούζογλου) η οποία έχει αναλάβει όλα τα λειτουργικά μας έξοδα και στέκεται αρωγός μας.
Ευχαριστούμε επίσης και όλους όσους βοήθησαν σε είδος ή σε εργασία και συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτού του χώρου.
Ας είναι το λίγο του καθενός να γίνει το πολύ γι αυτές τις οικογένειες.
Σας ευχαριστούμε θερμά,
η προεδρεύουσα
Ελένη Κριεζή
και η Διοικούσα.
της Φιλανθρωπικής επιτροπής "Γυναίκες της Αγάπης"
τηλ. για δωρεές
2541022256
6948809303
 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ (επίγειο) ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Άρθρα Νέων

Να λοιπόν που και ο επίγειος ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ μπήκε στον αιμοδοτικό χάρτη μας! Δεύτερη προσπάθεια και ήδη ακόμα πιο πολλοί συμμετείχαν και αιμοδότησαν. Τριάντα δύο (32) εθελοντές αιμοδότες προσέφεραν το αίμα τους.

Συγχαρητήρια

στη νέα διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου που προσπαθεί και στο θέμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Το επόμενο εξάμηνο ακόμα πιο ψηλά παιδιά με μεγαλύτερη συμμετοχή και των Παραδεισιωτών του οικισμού (και από τους δύο μαχαλάδες) αλλά και της Καβάλας και της Ξάνθης. Κρατάμε τα χωριά μας "ζωντανά" με όλους τους τρόπους...

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ https://www.facebook.com/media/set?vanity=giannis.papaxronis.7&set=a.4061285530601237

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΞΑΝΘΗΣ

Άρθρα Νέων

Από σήμερα και ως την Κυριακή, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αγάπη» διοργανώνει συνεχείς εθελοντικές αιμοδοσίες, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στις περιφερειακές ενότητες Ξάνθης και Καβάλας, σε συνεργασία με τους τοπικούς αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Παπαχρόνης, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, η καινοτομία της οργάνωσης έγκειται εκτός από την πολυήμερη και ταυτόχρονη δράση στο ότι η αιμοδοσία «πηγαίνει εκεί που είναι ο εθελοντής και σε ώρα που βολεύει τον αιμοδότη». Να σημειωθεί ότι αιμοδοσίες διοργανώνονται πρωί και απόγευμα σε διαφορετικά μέρη…

papahronis 6 4

Όπως εξήγησε, στόχος είναι όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν και δεν μπορούν να μετακινηθούν ή φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να δώσουν αίμα σε χώρους που είναι οικείοι, πολύ κοντά σε αυτούς, σε αίθουσες όπως γραφεία συλλόγων, σχολεία και αίθουσες ΚΑΠΗ στα χωριά τους.

Ο στόχος, ιερός, καθώς θα ενισχυθούν τα παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων…

Παράλληλα, τόνισε ότι η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο Ξάνθης «αναγκάζει» τον σύλλογο να συμπράττει με «ξένες δυνάμεις», αν και όπως τόνισε η συνεργασία με το νοσοκομείο των Αθηνών, αλλά και με αυτό της Θεσσαλονίκης, το Παπανικολάου, είναι παλιά και πως με αυτόν τον τρόπο ο Σύλλογος εξασφαλίζει αποθέματα αίματος για τους Ξανθιώτες που νοσηλεύονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα των δύο μεγάλων πόλεων.

Υπογράμμισε επίσης, ότι τα αποθεματικά του νοσοκομείου μας σε αίμα είναι πλέον σε τραγική κατάσταση, ακολουθώντας την εικόνα όλων σχεδόν των νοσοκομείων της χώρας και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους όσοι θέλουν να αιμοδοτήσουν για πρώτη φορά, όσοι έχουν να αιμοδοτήσουν καιρό και όσοι νιώθουν υγιείς, φορώντας τη μάσκα τους και με την επιλογή του κωδικού 1 να προσέλθουν σε ένα από τα προγραμματισμένα εθελοντικά ραντεβού με την ζωή…

Επίσης, σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη απαντήσει στο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, για τη μη στήριξη του εθελοντικού κινήματος σε καιρό πανδημίας, επισημαίνοντας ότι αποφαίνεται για άλλη μια φορά ότι η πολιτεία δεν επιθυμεί τον οργανωμένο εθελοντισμό, αλλά αρκείται ευκαιριακά να ζητά τη συνδρομή του όποτε τη συμφέρει.

Το πρόγραμμα των Αιμοδοσιών

Τετάρτη 7 Απριλίου: 17:00-21:00 στη Γενισέα, στον Σύλλογο Γυναικών, αλλά και στην ενοριακή αίθουσα της Αγίας Φωτεινής στην Παλιά Χρύσα, από τις 17:00-21:30

Πέμπτη 8 Απριλίου: 17:00-20:00 Στο δημοτικό σχολείο Κυψέλης

Παρασκευή 9 Απριλίου: 10:00-14:30 Στην αίθουσα ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, σε συνεργασία με την κοινότητα Κεχρόκαμπου και 17-00-21:30 στο Δημοτικό Σχολείο Κεντητής.

Σάββατο, 10 Απριλίου 9:30-15:00 στην Ξάνθη στην αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου, ενώ την ίδια μέρα, από τις 10:00 έως τις 14:00 στο Δημάριο

Κυριακή, 11 Απριλίου 10:30-14:30 στον Παράδεισο στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου και από τις 11 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι, στον πολιτιστικό σύλλογο Αγιάσματος.

Ακούστε τον κ. Γ. Παπαχρόνη εδώ https://www.radio899.gr/node/14112

 

 
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριος 2023 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 52 1
week 1 2 3 4 5 6 7 8
week 2 9 10 11 12 13 14 15
week 3 16 17 18 19 20 21 22
week 4 23 24 25 26 27 28 29
week 5 30 31
Your ad here Your ad here Your ad here
Οι φίλοι μας

Φιλικές ιστοσελίδες

Πότε δώσατε για 1η φορά αίμα?
Πότε δώσατε για 1η φορά αίμα?
 
Οι Χορηγοί μας

Οι Χορηγοί μας

Οι Χορηγοί μας