logotype

Παρουσίαση

Ο σύλλογος διέπεται από κανονισμό λειτουργίας που πρέπει να γνωρίζουν όλα τα μέλη πριν αλλά και μετά την εγγραφή τους στον σύλλογο και να τον τηρούν απαρέγκλητα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ¨Η ΑΓΑΠΗ


1. Κάθε αιμοδότης του Συλλόγου οφείλει να προσφέρει τουλάχιστο δύο μονάδες αίματος το χρόνο. Με την Εθελοντική αυτή προσφορά του εκτός από το κοινωνικό του έργο, ο Σύλλογος του εξασφαλίζει αίμα για τη σύζυγο, τα παιδιά, τους γονείς, τα αδέλφια του μέχρι 18 ετών και φυσικά τον ίδιο τον αιμοδότη με όσες ανάγκες θα του χρειαστούν σε αίμα (α’ βαθμού συγγενείας).

2. Τα μέλη μας Εθελοντές Αιμοδότες οφείλουν να ενημερώνουν την Αιμοδοσία ότι η αιμοδοσία τους γίνεται για το Σύλλογο. Η διευκρίνηση έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον Σύλλογο (από πλευράς στοιχείων) και για τον αιμοδότη(για την ενημέρωση της κάρτας μέλους) και για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων με την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου.

3. Οι Αιμοδότες μέλη του Συλλόγου που θα χρειαστούν αίμα για τους ίδιους και τους άμεσους συγγενείς τους, ειδοποιούν έγκαιρα το Δ.Σ. ή την επιτροπή διαχείριση αίματος του Συλλόγου και αυτό κυρίως για δική τους εξυπηρέτηση.

4. Τα μέλη του Δ.Σ. ή οι υπεύθυνοι για την διαχείριση του αίματος, οφείλουν να υπογράφουν σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του Συλλόγου και το οποίο ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίζει στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου μας.

5. Σε περιπτώσεις εξωσυλλογικών ασθενών, ο Σύλλογος θα προσφέρει αίμα εφ΄όσον έχει την ευχέρεια, κυρίως σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος.

6. Από τους εξωσυλλογικούς ασθενείς προτεραιότητα στην χορήγηση αίματος έχουν:

α) οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία

β) οι νευροπαθείς

γ) οι αιμορροφιλικοί

δ) τα μοναχικά άτομα. Στην τελευταία ειδικά κατηγορία το αίμα χορηγείται ύστερα από απόφαση του Δ.Σ.

7. Ο Σύλλογος βρίσκεται στην διάθεση των ασθενών όλο το 24ωρο και για το λόγο ότι πρόκειται για προσφορά ζωής. Επίσης βρίσκεται και παραμένει στην διάθεση της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας, όταν θα παραστεί ανάγκη για προσφορά αίματος οποιαδήποτε ομάδας. Στην περίπτωση αυτή θα ειδοποιείται το Δ.Σ. του Συλλόγου (από την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου μας) και όχι μεμονωμένα αιμοδότες, μέλη του Συλλόγου.

8. Για καθαρά εσωτερική υπόθεση εκτός από το πανελλήνιο δελτίο του Εθελοντή Αιμοδότη ,ο Σύλλογος μας φρόντισε από την πρώτη αιμοδοσία ενός μέλους να του εκδίδεται και η ταυτότητα μέλους του Συλλόγου. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων τα μέλη του Συλλόγου πρέπει να γνωρίζουν, ότι η ταυτότητα μέλους του Συλλόγου δεν τους παρέχει το δικαίωμα χορήγησης αίματος από πλευράς του Νοσοκομείου.

9. Τα μέλη του Συλλόγου δεν πρέπει να καταθέτουν αίματα για περιπτώσεις φίλων και συγγενών , παρά να τους κατευθύνουν στο Σύλλογο με σύστασή τους.

10. Τα μέλη του Συλλόγου που έχουν να αιμοδοτήσουν πάνω από δύο χρόνια και δεν ανταποκρίνονται σε επανειλημμένες κλήσεις του Συλλόγου (τηλέφωνο-επιστολή), διαγράφονται από μέλη του όπως αναφέρει το Καταστατικό. Σε περίπτωση που συντρέχουν λόγοι ασθενείας οφείλουν να προσκομίσουν έγγραφο στο Σύλλογο που να δικαιολογεί τη διακοπή της αιμοδοσίας τους. Τα ασθενή μέλη του Συλλόγου συνεχίζουν να έχουν όλες τις παροχές του μέλους τόσο για τους ίδιους όσο και για τους α’ βαθμού συγγενείς τους όπως επίσης και αυτά που δεν αιμοδοτούν πλέον λόγω ορίου ηλικίας.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα ανωτέρω ισχύουν βέβαια με την απαραίτητη παρατήρηση- επισήμανση, ότι, λόγω της ιδιαιτερότητας του ζητήματος(αιμοδοσία) είναι δυνατή – σε εξαιρετικές, επείγουσες και χρήζουσες άμεσης αντιμετώπισης περιπτώσεις – η παρέκκλιση κατά κάποιο τρόπο του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Συλλόγου, χωρίς βέβαια να γίνεται κατάχρηση του προνομίου τούτου και με την προϋπόθεση της έγκρισης από το Δ.Σ. των σχετικών ενεργειών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παπαχρόνης Ιωάννης Σιωπίδης Κωνσταντίνος

 
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Τον προηγούμενο μήνα Αύγουστος 2020 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 31 1 2
week 32 3 4 5 6 7 8 9
week 33 10 11 12 13 14 15 16
week 34 17 18 19 20 21 22 23
week 35 24 25 26 27 28 29 30
week 36 31
Your ad here Your ad here Your ad here
Οι φίλοι μας

Φιλικές ιστοσελίδες

Πότε δώσατε για 1η φορά αίμα?
Πότε δώσατε για 1η φορά αίμα?
 
Οι Χορηγοί μας

Οι Χορηγοί μας

Οι Χορηγοί μας